Gjatë kësaj jave, nxënësit e Informatikës dhe Telekomunikacionit, patën mundësi të praktikojnë ngjitjen (splicing) e fijeve optike.

Kjo praktikë u mundësua nga z. Fatos Krasniqi, inxhinier në kompaninë FOTECH.

Fillimisht  ata u njoftua rreth këtij lloji të mediumit transmetues, përparësitë dhe dobësitë që ka fija optike. Pastaj inxhinieri bëri një demonstrim para nxënësve për metodën e ngjitjes së dy fijeve optike. Pastaj nxënësit patën rastin që edhe vet ta krijojnë një përvojë të tillë.

Falënderojmë kompaninë FOTECH dhe inxhinier Fatosin për këtë mundësi.


Category: Lajmet , Liceu Elektroteknik

Publikuar më: 10/11/2018